उत्तराखंडी ई-पत्रिका की गतिविधियाँ ई-मेल पर

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

उत्तराखंडी ई-पत्रिका

उत्तराखंडी ई-पत्रिका

Monday, June 14, 2010

बन्स्किल की भुज्जी

Dishes from Garhwal, Cuisines of Garhwal -Kumaon, ,Recipes of Kumaun -Garhwal, Food in Uttarakhand , Himalayan Food , Ethnic Cuisines of Himalaya
बन्स्किल की भुज्जी
Bhishma Kukreti
बन्स्किल माने बांस कु टूस (Buds of Bomboo Shoot) . अब बांस की साख (Gene) बचाणो बान सरकार न बन्स्किल उपडण बंद करी दे त बन्स्किल की भुजी नि बणदी पण पैलि बन्स्किल की भुज्जी बणदी छे .
बन्स्किल कु टूस तैं नरम करणो बान खाली पाणी मा या छांछ मा उसए/ उबाल़े जांद . जख चुना (Lime ) मिलदु उख चुना क पाणी मा द्वी चार घंटा धौरिक बन्स्किल तै नरम करे जांद
फिर ऊँ नरम कर्याँ टुसुं तै सूखी भुज्जी तरां बणये जांद, भगलू या धणिया कु beenjun छौंका जरूरी च .
बन्स्किल की भुजी दिखे जावू त स्वाद का वास्ता सलाद कु काम कर्द

Copyright @ Bhishma Kukreti, Mumbai, India, 2010

No comments:

Post a Comment

आपका बहुत बहुत धन्यवाद
Thanks for your comments