उत्तराखंडी ई-पत्रिका की गतिविधियाँ ई-मेल पर

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

उत्तराखंडी ई-पत्रिका

उत्तराखंडी ई-पत्रिका

Tuesday, June 8, 2010

दाळऊँ/ दालुं मस्यट कु तरीदार साग

Kumauni Vyanjan, Garhwali Khan Pan, Kumauni Khana Khazana, Uttarakhandi Recipes, Uttarakhand Cuisines, Food of Garhwal, Kumauni Bhojan, Cuisines of Garhwal Kumaun , Himalyan Culinary Traditions
दाळऊँ/ दालुं मस्यट कु तरीदार साग
भीष्म कुकरेती

दाळ तैं जब भिजैक /भिगाकर /उसए /उबालिक़ पिसे जव ट वै पीठु (Ddough) तै मस्यट बुल्दन .
पाणी मा भिगायण दाळ पिसिक बण्यु मस्यट से जू तरीदार साग बणदू वै तैं फाणु बुल्दन
पण जब दाळ तैं उसए (boil) जांद फिर सिलवट या मिक्सी मा पीसिक मस्यट बणये जांद अर तरीदार साग बणदो त वै साग तै अलग अलग नाम दिए जांद
उबल्याँ दालुंक मस्यट तैं छौंकिक , मैणु मसाला मैलिअक पाणी दलिक फिर से थड़कये (पकाना ) जांद अर वै पन्द्यर साग तै ज मा चाहो खाओ
तोर, गहथ , उड़द , लुब्या (Beens) सूँट, रयांस, चणा आदि दाळ तै उबलिक फिर पिसिक मस्यट से तरीदार साग बणये जांद हाँ ऊड़द को kam ही इन इस्तेमाल होंद

Copyright @bhishma Kukreti, Mumbai, India, 2010