उत्तराखंडी ई-पत्रिका की गतिविधियाँ ई-मेल पर

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

उत्तराखंडी ई-पत्रिका

उत्तराखंडी ई-पत्रिका

Thursday, June 3, 2010

छ्युंती क दाणो ( चिलगोजा ) उपयोग

Kumauni Garhwali Vyanjan; Garhwali Kumauni Cuisines; Kumaoni Garhwali Recipes; Kumauni Garhwali Food
छ्युंती क दाणो ( चिलगोजा ) उपयोग
भीष्म कुकरेती
छ्युंती माने कुलें (चीड ) देवदारु (देवदार) क फल. छ्युंती क भीतर दाण होंदन जै तैं छ्युंती क बीज / दाण/myala बुल्दन .
छ्युंती क बीज गोर मा भूक मिटाणऔ साधन बि ह्व़े सकद त छ्युन्त्युं बीजूं तैं भुजिक बुखण (सुखा भूज्याँ खाजा ) क दगड बि मिलाये जान्दन. छ्युंती क बीज स्वाद मा चल्मल (तेल को प्रभाव वल़ू स्वाद ) होंद त बुखाण मा सवादी /टेस्टी होंदन. कबि कबि क्वी छ्युंती क बीजूं तैं चौन्लूं खीर मा या झंगवर भत्ती (झंगोरे की खीर) मा बि डाल़ी दिन्दन .

Copyright@ Bhishma Kukreti, Mumbai, India 4th May 2010

No comments:

Post a Comment

आपका बहुत बहुत धन्यवाद
Thanks for your comments