उत्तराखंडी ई-पत्रिका की गतिविधियाँ ई-मेल पर

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

उत्तराखंडी ई-पत्रिका

उत्तराखंडी ई-पत्रिका

Wednesday, June 16, 2010

दूध कु कुछ खाश उपयोग

Cuisines of Uttarakhand, Garhwali Cuisines, Kumaoni Cuisines, Dishes from Uttarakhand
Ethnic Food of Uttarakhand
दूध कु कुछ खाश उपयोग
भीष्म कुकरेती
दूध पीण , खीर-लब्सी बणाण कु अलावा दूध कु कुछ हौरी बि उपयोग छन
१- दूध मा रुट्टी भिजैक खाण
२- पराल़ी (मलाई ) तैं रुट्टी मा खाण
३- भात, झ्न्ग्वर मिट्ठू दूध मा खाण

भुज्जी मा दूध कु उपयोग
दूध तैं सवाद बढ़ाणो (चल्मुलो करण) बान भुज्ज्युन मा डाळए जांद . यी भुज्जे इन छन
१ - मूल़ा
२- खीरा
३- गुदड़ी (तोरई)
४- लमेंड (चचिंडा )
५- तुमड़ी
६ - प्याज की भुज्जी
७ - हरो खीरा/प्याज की भुज्जी
जादातर जब भुज्जी पकी जाव त पैथराँ भुज्जी मा दूध डाल़े जांद अर एक उमाल आण तक भुज्जी तैं गर्म करे जांद
दूध डालण से भुज्जी क रंग अर सवाद मा फर्क पोड़ी जांद

Copyright @ Bhishma Kukreti, Mumbai, India, 2010

No comments:

Post a Comment

आपका बहुत बहुत धन्यवाद
Thanks for your comments