उत्तराखंडी ई-पत्रिका की गतिविधियाँ ई-मेल पर

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

उत्तराखंडी ई-पत्रिका

उत्तराखंडी ई-पत्रिका

Tuesday, June 22, 2010

परसाद (हलवा) (Halva , Parsad)

Garhwali cuisines, Kumaoni Cuisines, Garhwali dishes, Kumaoni dishes
Cuisines of Uttarakhand, Ethnic Food from Uttarakhand, Dishes of Uttarakhand
परसाद (हलवा) (Halva , Parsad)
भीष्म कुकरेती
कै बि अनाज कु आटो तैं घ्यू मा भूनिक , गुड़/ चिन्नी /शीरा क grm पाणी मा पकये जाओ त वै खाणक
तैं परसाद बुल्दन I
परसाद -- चौंळ , ग्युं, मर्सू, जौ क आटो कु बणये जांद . कबि क्ब्यार क्वी क्वी मुंगरी आटो क बि परसाद बणादन
गुड़ज्वलि : ग्युं क आटो क परसाद या हलवा तैं गुड़ज्वल़ी बि बुल्दन I
आटो तैं घ्यू /घी मा भूरिण होण तक भुने जांद I दूसरी तरफ हैंको भांड पाणी मा गुड़/चीनी उबाल़े जांद I भुनु आटो मा मिट्ठो गर्म पाणी मिलैक थडकए जांद अर स्वाद को हिसाब से पन्द्यरो/बकल़ो/ल्हस्ल्सो /सुखो परसाद/हलवा बणये जांद I पैथ्रां परसाद मा घ्यू बि डाले जांद I

Copyright @ Bhishma Kukreti, Mumbai, India, 2010