उत्तराखंडी ई-पत्रिका की गतिविधियाँ ई-मेल पर

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

उत्तराखंडी ई-पत्रिका

उत्तराखंडी ई-पत्रिका

Thursday, June 3, 2010

खीरा (कद्दू) अर काखड़ी क म्यालौं (बीज ) उपयोग

खीरा (कद्दू) अर काखड़ी क म्यालौं (बीज ) उपयोग
भीष्म कुकरेती
म्याला माने फल क भीतर बीज . खीरा (कद्दू) अर कखडी क म्यालों कु उपयोग भोजन मा बि होंद . खीरा अर कखड़ी क म्यालौं क छुक्यल (भूसा, भैर कु कडक भाग, outer thck and stiff layer , ) तै गाडिक /उतारिक भित्रौ गूदेदार भाग तैं काची बि खये जांद अर म्यालों तैं भुजिक छुक्यल गाड़ीक गुदा तै खाए जान्द . कखडी म्यालों तैं खीर, झंगवरभति , हलवा, सूजी मा सवाद बढाणो बान बि डाले जांद

Copyright@ Bhishma Kukreti, Mumbai, India 4th May 2010