उत्तराखंडी ई-पत्रिका की गतिविधियाँ ई-मेल पर

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

उत्तराखंडी ई-पत्रिका

उत्तराखंडी ई-पत्रिका

Thursday, June 10, 2010

कंडाळी

Garhwali Vyanjan, Kumaoni Vyanjan, Kumaoni Recipes, Garhwali Recipes, Himalayan Cuisines, Kumaoni Cuisines, Garhwali Cuisines, Garhwali Dishes, Kumaoni Dishes , Nepali Cuisines ,नेपाल का खाना गढ़वाली भोजन , कुमाउनी खान पान

कंडाळी
Bhishma Kukreti

कुमाऊं , गढ़वाल अर नेपाल मा पैल कंडाळी जडडों (ठनडी ) क एक मुख्य साग (खाणक ) छौ
कंडाळी बणाणो खुणि बडो तजबिजू से कंडाळी क मथ्या क भाग याने कुंगळ डंठल अर कुंगळ पत्तों तै काटिक लाये जांद
कंडाळी फर जू जादा बड़ा झीस ह्वावन त झळकाँ आगि मा धरे जान्द (मतलब आग दिखये जान्द जां से झीस फुके जावन )
फिर तौल मां आलण , मैणु मसालों , लूण क दगड पकये जांद . सवाद का बान हींग को छौंका दीण जरोरी च
आलण का वास्ता जादातर कचा गहथ कु मस्यटु , झन्ग्र्याळ इस्तेमाल हूंद
कंडाळी जादातर झ्न्ग्वर को दगड खये जांद हाँ अप्प भात को दगड बि खै सक्दन
उन पैल कंडाळी तैं पेक इ पेट भरे जांद छौ
अब जनकी कंडाळी क तासीर गरम होंद त कंडाळी ठनडियूँ मा ई खये जांद

Copyright @ Bhishma Kukreti, Mumbai,India, 2010