उत्तराखंडी ई-पत्रिका की गतिविधियाँ ई-मेल पर

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

उत्तराखंडी ई-पत्रिका

उत्तराखंडी ई-पत्रिका

Wednesday, June 2, 2010

काचो तिमला का फल कि भुज्जी

Garhwali Cuisines, Garhwali Food, Garhwali Recipies,
काचो तिमला का फल कि भुज्जी
भीष्म कुकरेती
जादातर लोग बैग इनि सम्जदन बल तिमल बस फल का रूप मा ही काम आंदो . पण कच्चू तिमला दाणु भुजी बि बणदी .
छवटा तिम्लूं तैं फडकूं मा कटे जान्द अर द्वी तीन घंटा छाँछ मा भिगाणों धरे जांद जां से तिमल़ा कु चोप ख़त्म ह्व़े जाओ
फिर छाँछ मा भिज्यां तिमलो तैं पाणी मा खूब साफ़ करे जान्द जां से खटाण खत्म ह्व़े जाओ
फिर जन अल्लू कि सूखी भुज्जी बणदी उन्नी तिमल कि भुज्जी बि बणये जांद