उत्तराखंडी ई-पत्रिका की गतिविधियाँ ई-मेल पर

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

उत्तराखंडी ई-पत्रिका

उत्तराखंडी ई-पत्रिका

Wednesday, September 29, 2010

भुज्याँ बुखण /खाजा (चबेना )

Garhwali Food, Kumaoni Food, Ethnic Food of Uttarakhand, Himalayan Food
भुज्याँ बुखण /खाजा (चबेना )
Bhishma Kukreti
जब अनाज या दाळऊँ तैं हिसरउन्द भुजे जाव त वै अनाज तैं बुखण बोल्दन.
मुख्य रूप से यूँ अनाज , तिलहन या दाळ ऊँ से बुखण बणये जान्दन :
१- मुंगरी
२- ग्युं
३- मर्सू
४- जुंडळ
५- भट्ट
६- चणा
७- तिल
सट्टी तैं बि भुजे जांद पण वान्खूण चूड़ा बुल्दन
बुखणु मा भुज्याँ भ्न्गुल-तिल , अखोड़, गुड़ रळऐक बुकये जांद .
Copyright@ Bhishma Kukreti , Mumbai, India, 2010

No comments:

Post a Comment

आपका बहुत बहुत धन्यवाद
Thanks for your comments