उत्तराखंडी ई-पत्रिका की गतिविधियाँ ई-मेल पर

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

उत्तराखंडी ई-पत्रिका

उत्तराखंडी ई-पत्रिका

Monday, June 14, 2010

खील

Himalayan Cuisines, Cusines of Kumaun, Garhwali Cusines, Himalayan Recipes, Recipes of Nainital,
Food in Badrinath Region, Dishes in Gangotri Region, Ethnic Food of Uttarakhand
खील
भीष्म कुकरेती
खील माने अनाज का दाणा तै भूजिक/भूनिक फूलाण अर सफ़ेद फूल जन दिख्यावन
पैल कुमाऊं , गढ़वाल, नेपाल मा अनाज तै हिसर (मिटटी का बना कढाई जैसा बर्तन) मा धौरिक आग क झोंळ ( आंच ०
मा भुजे जांद .
जब अनाज तै पकाण (Edible and Digestable) तक भुजे जावन त वै भुज्युं अनाज तै बुखण या खाजा बोले जांद
पण जब अनाज तै जादा भुजे जाव की दाण फूल बणी जावन त वै अनाज तै खील बोले जांद
खील तौळ का अनाज से बणदन
१- सट्टी (धान )
२- मुंगरी (मकई)
३- जुंडळ (ज्वार )
४-मर्सू
खील मा गुड़ , भुज्युं भ्न्गुल, अखोड़ मिलैक बुकये जांद अर बगैर क्वी चीज मिलैक बि बुकये जांद

Copyright @ Bhishma Kukreti, Mumbai, India, 2010

No comments:

Post a Comment

आपका बहुत बहुत धन्यवाद
Thanks for your comments